Kooperatív Doktori Program pályázat nyertesei

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020 nyarán nyílt pályázatot hirdetett az egyetemek doktori iskoláiban tanuló hallgatói számára a Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj elnyerésére. A Kooperatív Doktori Program (KDP) célja, hogy a kutatás-fejlesztés, innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi és gazdasági hasznosításában.

A meghirdetésre került pályázat azok számára biztosít támogatást, akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül más munkahelyen is végeznek kutatómunkát, amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását. Az ELTE TTK részéről 2020-ban 42 doktorandusz nyert támogatást.

A KDP pályázat nyertesei között szerepel a Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra két munkatársa: Szabó Zsóka hidrogeológus és Szijártó Márk geofizikus PhD hallgatók.

Szabó Zsóka 17 hónapra szerzett ösztöndíj-támogatást a “Felszín alatti csapadékvíz-tározás hatásainak elemzése a szélsőséges vízviszonyok és a klímaváltozás hatásainak enyhítésére” című kutatásával. Témavezetője Mádlné Dr. Szőnyi Judit, a bevont partner a  BÁCSVÍZ Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt. (Sütő Vilmos főmérnök és Csiszár Endre hidrogeológus).

Szijártó Márk utolsó éves PhD hallgatóként elnyert ösztöndíjas időszaka 12 hónap. Kutatásának címe a “Hő- és tömegtranszport folyamatok medenceléptékű numerikus értelmezése” dr. Galsa Attila témavezetésével. A közreműködő partner az ELGOSCAR-2000 Környezettechnológiai és Vízgazdálkodási Kft. (Kaszás István külső szakértő).

Sikerükhöz gratulálunk!

Megjegyzések